8 Ağustos 2010 Pazar

Duyduk Duymadık Demeyin; “Saray’dan Kız Kaçırıldı!”


 

2010 yazı adeta festival yazı oldu! Cazdan,operaya etkinlikler kazan biz kepçe gezdik durduk!!

2 - 23 Temmuz 2010 tarihleri arasında “Devlet Opera ve Balesi” tarafından, “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti” projesi kapsamında hayata geçirilen “1. Uluslararası İstanbul Opera Festivali”, sanatseverlere yazın kavurucu sıcaklarında keyifli anlar yaşattı. Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi, Yıldız Sarayı, Topkapı Sarayı ve Rumeli Hisarı 8 ayrı performansa ev sahipliği yaptı.

Aralarında kıyaslama yapmak belki çok doğru olmaz ancak ben en çok Mozart’ın “Saray’dan Kız Kaçırma” operasını sevdim... İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu ile Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın ortak sergilediği performans mekan, kostümler, orkestra üçlüsünün de desteği ile tadına doyulmaz bir gece yaşattı...



Konstanze’ye olan aşkı yüzünden uzaklardan gelen Belmonte, sarayın özgür İngiliz kızı Blondchen ile uyanık Pedrillo arasında arkadaşlıktan aşka dönüşen ilişki, kendini sarayın efendisi sanan Kahya Osman, sert mizacının altında yumuşak yüreği olan Selim Paşa, harem, muhafızlar, hepsi ama hepsi harikaydı :)

Dilerim bu festivaller her yaz tekrarlanır da biz de sanata doyarız! ...

Hiç yorum yok: