16 Nisan 2010 Cuma


Genç Müzik Dahisi ...

Peter Cincotti... 25 yaşında... New York doğumlu... 9 yaşından beri beste yapıyor.

Veee 2. Kez İstanbul’da...

Çarşamba akşamı İstanbul Kültür Sanat Vakfı  “Peter Cincotti” konserine ev sahipliği yaptı. Chivas’ın içecek sponsoru olduğu geceye birçok jazz sever katıldı.

Saatler 21:00’ı gösterdiğinde Peter sahnedeydi... Biletin üzerindeki başlama saatiyle aynı yani. Bugüne kadar birçok konsere gittim fakat zamanında başlayan çok az performans gördüm.

O gerçek bir müzik dahisi. Yaşı genç olmasına rağmen birçok başarılı projeye imza atmış bir isim. 2 saat boyunca aralıksız sahnedeydi; eski şarkılarının yanısıra yeni albümünden de parçalar seslendirdi. Bildiklerimize eşlik ettik; bilmediklerimizde tempo tutup dans ettik. Hatta bir ara o da coşkumuza piyanosunu ayakta çalarak eşlik etti. Orkestra üyeleri arasındaki neşeli ve sıcak tavırlar da konserin atmosferine yansımıştı...

Tek cümleyle “Peter bizi mest etti”

Mütevaziliği kişiliği ortamda fazlasıyla hissediliyordu; konserden ziyade, arkadaşımız Peter’ın verdiği özel davete katılmış havasındaydık...

Onu üç “S” ile tanımlamam gerekirse, sıcak, sevecen, sempatik; aynı zamanda espirili... Gülmek her insana yakışır ama onda bir başka duruyor :) 

İnanılmaz güzellikte bir geceydi. Peter’ın parmaklarına, sesine sağlık...


Bu arada unutmadan “EAST OF ANGEL TOWN”ı dinlemediyseniz büyük kayıp! Hemen bir tane alın; hazır yaz da geliyor Martini eşliğinde iyi gider :)

Benden söylemesi... 

Hiç yorum yok: